Folkrörelse

Stoppa SD och Ms slakt av SVT och SR

Regeringen med stöd av SD har nu presenterat sin plan för att börja detaljstyra och skära ner på Public Service (SVT, SR och UR), de går längre än någon kunde ana. Får de igenom den så kommer SVT, SR och UR som vi känner till det idag inte längre finnas. Beslutet gäller fram till 2033 och kommer därför få stora negativa konsekvenser.


Skriv under vårt upprop: Vi måste höja rösten och visa att vi är många som är stolta över public service i Sverige. Ju fler som skriver under desto svårare kommer moderaterna få att smita undan sitt ansvar och sina planer. Oppositionspartierna har försökt att stoppa förslaget men SD och regeringen vill inte samarbete, så nu måste vi gå samman i hela Sverige för att få behålla vår unika oberoende Tv och radio.

VAD INNEBÄR FÖRÄNDRINGEN? 

Är melodifestivalen 2025 sista folkfesten? Ska SVT sluta med breda populära program som På spåret? Ska Sveriges radio minska sin lokala närvaro? Ska Svt inte kunna rapportera nyheter på sociala medier? Förslaget innebär begränsningar i vad SVT/SR ska få göra och många populära satsningar kan vara hotade. 

OANSVARIG SÄKERHETSRISK! 

Att i ett läge när stormakter som Ryssland och Kina försöker bedriva påverkansoperationer i Sverige och vi ser växande problem med fejknyheter så behöver vi göra tvärt om. Vi behöver större och starkare kanaler som är pålitliga och öppna för alla utan betalvägg, och låta dem finnas där desinformationen sprids. Något som vi svenskar kan lita på. 

SD och Moderaternas kupp… 

Tidigare har sändningstillstånd för Public Service förhandlats med partier över blockgränserna. Denna gång har regeringspartierna i hemlighet förhandlat själva och på sista mötet presenterat förslag som de inte vill förhandla. Ett solklart brott mot svensk demokratisk tradition!

SKRIV PÅ och sprid ordet – om vi visar att detta är ett väldigt impopulärt förslag måste regeringen agera!  

Snabba fakta i frågan – vad gäller det  

 1. Sverige lägger redan minst pengar i Norden per person på public service. Det borde inte minska! 
 2. SVT och Sveriges Radio är de mediekanaler som har högst förtroende bland svenska folket. Nedskärningar och politisk detaljstyrning är ett hot mot detta. 
 3. Tillgängliga pålitliga nyheter utan betalvägg. Regeringspartierna vill begränsa så nyheter knappt ska få skrivas ut i text på SVT:s och SR:s hemsidor. En försämring som särskilt drabbar funktionsnedsatta. Dom vill inte heller att kanalerna ska finnas på sociala medier. Men vi vet att många, som behöver informationen mest, då inte kommer få den. 

Sammanfattningsvis – så här gör man inte om man verkligen gillar våra public servicekanaler. Regeringen måste göra om och göra rätt. EV FÖRSLAG: Du som röstat på något av partierna i Tidö-överenskommelsen, jag tror inte att det var det här du ville. Hör av dig till ditt parti och be dem tänka om! Skriv under och sprid uppropet!

Källor: 

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/xmPApj/jan-scherman-om-public-service-utredningen

https://www.svd.se/a/B0Rk09/svt-chefen-hapnadsvackande

Kontakta Vidar Aronsson, Socialdemokraterna

Kampanjen skapad av
Vidar Aronsson, Socialdemokraterna
Kategorier
 • Nationell
 • Demokrati
14947
av 15000
underskrifter
 • Ingalill S. skrev under6 timmar sedan.
 • Tomislav V. skrev under9 timmar sedan.
 • Kari M. skrev under11 timmar sedan.
 • Lennart F. skrev under2 dagar sedan.
 • Jan l. skrev under2 dagar sedan.
 • Christina A. skrev under4 dagar sedan.
 • Inga-Britta M. skrev under4 dagar sedan.
 • Judith S. skrev under
 • Ulrika F. skrev under8 dagar sedan.
 • Mia M. skrev under8 dagar sedan.

Skriv under kampanjen

Samtycke

Dela