Folkrörelse

Nödrop – stoppa Kristerssons välfärdsslakt!

SD-regeringen har visat hur lite de respekterar välfärden när de kastar in Sverige i en välfärdskris och tvingar fram gigantiska nedskärningar i flera av Sveriges regioner och kommuner. Nu behöver din kommun och region din hjälp med att visa att vi kräver en rimlig välfärd.

Tidöpartierna tycker att man ska effektivisera, men personalen i sjukvården, skolorna och äldreomsorgen har inga fler raster att skippa. Det här kommer få stora konsekvenser i vår vardag; runt om i landet kommer nu besked om avgifter och skatter som höjs, skolor som tvingas dra ner på personal, vårdcentraler som stänger och lärare, pedagoger och undersköterskor som sjukskrivs av den stressfyllda arbetsmiljön. Vår välfärd är Sveriges själ och ska alltid gå först i budgeten. Skriv under vårt nödrop för välfärden i hela Sverige - NU!


Sjukvård, skola och äldreomsorg ska inte behöva tigga om pengar för att klara sitt grunduppdrag– det är en del av vårt gemensamma ansvar och det fundament som Sverige vilar på. Ändå har våra regioner och kommuner vädjat till regeringen i över ett år. De behöver nu din hjälp att uppmana regeringen att få fram stöd för att slippa besparingar– skriv på så deras röster höjs! Lämna gärna en kommentar om var du bor och vad välfärden behöver där

Varför är det viktigt? 

Regeringen har inga problem med att ge mer pengar till nya kök eller att satsa miljarder på en sänkning av drivmedelsskatten som gynnar oljebolagen, men det lågt långt inne att stötta välfärden för att undvika en välfärdsslakt. Det är inte rättvist. 

När SD-regeringen i år påstår att de tillför resurser så låtsas de inte om att de lämnade kommuner och regioner åt sitt öde redan i förra budgeten. I själva verket täcker man nu inte ens upp för kostnadsökningarna. Det går att prioritera annorlunda, skriv under vårt nödrop om mer pengar till sjukvården. 

Våra kommuner och regioner står inför hårresande val framöver när de ska ta beslut om vad som inte ska få pengar. Vilka vårdcentraler ska läggas ner och hur lite personal kan man ha i en skola? Förskolorna kan få allt större barngrupper och vården om våra äldre blir ännu mer nedmonterad. Regionråden och kommunalråden har skrikit sig hesa efter akut hjälp från regeringen. Vad ska de skära ner på i redan effektiviserade organisationer? 

När SD-regeringen gör Sverige fattigare så kommer konsekvenser följa i dess spår. Många av oss kommer märka det när våra barn får svårt att klara skolan, när du får sämre vård när du blir sjuk eller i värsta fall - fler som dör i onödan i sjukvården. På det en enorm brist på personal när allt fler sägs upp och flyr den ökade arbetsbelastningen i vår viktiga välfärd. Vi kommer aldrig bryta nyrekryteringen av barn och unga till gäng genom en fortsatt nedmontering av vårt land. Vad det gör med vårt Sverige i framtiden kan vi alla ana. Sverige kan bättre än såhär. 

Det är ingen som inte förstår att i ekonomisk kris behöver man spara. Men att skydda välfärden från kraftiga nedskärningar borde gå före poppis-reformer som köksrenoveringar eller städhjälp, oavsett politisk tillhörighet. Oavsett vilket parti som styr där du bor, så kommer de få skulden när patienter dör, barnen inte klarar skolan och samhället blir otryggare. Stötta dina skolor, din akutmottagning och din äldreomsorg genom att skriva under. 

Till: 
Ulf Kristersson och regeringen

Kontakta Nina, Socialdemokraterna

Kampanjen skapad av
Nina, Socialdemokraterna
Kategorier
 • Sjukvård
 • Välfärd
 • Nationell
9407
av 10000
underskrifter
 • Cida F. skrev under14 timmar sedan.
 • Sven O. skrev under2 dagar sedan.
 • Per N. skrev under
 • Kina K. skrev under3 dagar sedan.
 • Anders I. skrev under4 dagar sedan.
 • Emma M. skrev under5 dagar sedan.
 • Tommy J. skrev under6 dagar sedan.
 • Helena S. skrev under7 dagar sedan.
 • Katarina P. skrev under8 dagar sedan.
 • Håkan J. skrev under

Skriv under kampanjen

Samtycke

Dela